maanantai 21. elokuuta 2017

Meri, kivi ja rantaviiva

Siinäpä ne elementit, joista auringonlaskun aikaan syntyi monivalotuksella kuvasarja.

Aurinko oli jo painunut horisonttiin, mutta hehkuvaa punaa oli vielä runsaasti jäljellä. Tyyni merenpinta sai loistavaa väriä tuosta hehkusta, metsä ja maanrajat piirtyivät tummina silhuetteina taivasta vasten, hiekka rannalla hohti vaaleana.

Kuvia ottaessa kävi mielessä, että ehkä jotain muutakin kuviin olisi kiva saada ja taidettiinpa siinä kuvauskaverin kanssa siitä puhuakin. Lintuja liikkui ja varsinkin äänteli, mutta eihän niitä hämärissä olosuhteissa nähnyt. Jos ois vaikka joku tipunen laskeutunut sille ainokaiselle kivelle, joka uinui matalassa vedessä, mutta eipä sellaista meille suotu.

Yllätys olikin tosi positiivinen, kun niitä kuvia koneelta katselin. Siellä oli niin paljon mistä sai kuvamateriaalia, esim.tähän blogiin. Oikeastaan tuollainen kuvauspaikka on mitä mahtavin, ainakin jos haluaa toteuttaa omaa luovuuttaan.

Tässä ranta jolle saavuttiin, aurinko oli jo laskenut, mutta antoi sävykkyyttä tyyneelle merelle. Nyt sitten jalat tukevasti rantahiekkaan ja asetukset kameraan. Joitakin alkukuvia, jotta rentous valuu kuvaajaan, käsien ja mielen lukot avautuu, luodaan uusia kuvia, mielenmaisemia.

Alla kuvasarja, jossa mennään tunnelmasta toiseen monivalottaen. Kuvat on suurinpiirteinen otettu samoilta jalansijoilta ja ISO-100, vaikka olosuhteet jo aika hämärät. Käytössä zoom 18-200mm ja f vaihdellut isosta pieneen, ihan sellaisen mututuntuman mukaan, samoin oli muiden säätöjen kohdalla.
Kuvattu käsivaralta.

En noita säätöjä mieti edeltä käsin, vaan teen niitä korjauksia sitten seuraavaan kuvaan, jos haen jotain tiettyä tunnelmaa tai ainakin pyrin siiheen oikeaan vaikutelmaan. 
Kun kuvia melkein päivittäin ottaa, niin kamera alkaa olla aika tuttu, ei tarvitse enään joka kerta miettiä, mitä tapahtuu, kun jostain nippelistä painaa tai vääntää. Siitä tulee sellainen käden jatke, jota ajatus ohjaa.


Jos haluat katsella kuvia suurempana, niin voit näpsäyttää jotain kuvaa niin aukenee.


2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, olen täysin ihastunut näihin kuviisi, hienon tunnelman saat niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen niin hurahtanut tosiaan näiden kuvien luomiseen. Niissä on sitä yllätyksellisyyttä aina mukana, joka itselle merkitsee paljon.

      Poista